Бих подкрепил полицаите, ако натикат гадовете там, където им е мястото

7593
Бих подкрепил полицаите, ако натикат гадовете там, където им е мястото
Снимка: БГНЕС

Защо държавата крие имената на гадовете? С този въпрос колежката ми Десислава Любомирова се обърна към милото ни подобие на държавица, когато стана ясно, че в бензиностанция на голяма верига е засечен бензин със 70% отклонение. Доста по-късно стана ясно името на бензиностанцията – „Еко”. От там обясниха, че се получил технически проблем – смесили се бензин и дизел, затова станало така.

В този случай поне имаше име и обяснение. В случая с хванатите да дават неверни данни ДВЕ банки обаче много се съмнявам, че ще има имена. И там законът пази – не трябва да се казва, преди да има дело в съда. И на теория е така – само че на практика когато видя дело в съда срещу наша банка, защото лъгала с данните и БНБ си затваряла очите, за да може банката да изглежда мила, благовидна, надеждна, тогава ще застана на челна стойка. Ще ходя даже на ръце – от редакцията, до Съдебната палата. Ще ходя, колкото и пъти да се налага да падна.

Милиционерщината в политиката ще пребъде

Изборите минаха и бързичко изплува дефектът от огромната победа на ГЕРБ. Защото, както „архитектът на терен“ Цветан Цветано...

Такова нещо обаче няма да видим. А банките под въпрос всъщност даже не са и две, банките са ДЕВЕТ. В ДЕВЕТ банки, в продължение на две последователни години в тригодишния период 2012-2014 година не е правена инспекция на място. Това означава, че не са влизали инспектори да проверяват на място какви ги вършат от банката – може да имат двойно счетоводство, може да пишат със симпатично мастило, може да си имат специални сървъри, може какво ли не – похвати бол. А някой да ти казва: „Аз не лъжа” и ти да му вярваш заради хубавите му очи – хайде де.

Защо повтарям всичко това отново? Защото медиите повтаряме непрекъснато за Волен Сидеров. Повтаряме постоянно какво правят полицаите. И не посочваме какво правят банките. Мълчим, защото си имаме Закон за кредитните институции и в него са сложени колосални глоби (чл. 152а), ако уроним доброто име на някоя банка. Actualno.com например директно ще го закрият с една глоба, дори ако направя крайно обосновано предположение за име на дадена банка. Нищо, че от тези ДЕВЕТ банки и от ДВЕТЕ конкретно, които са лъгали според шефа на Сметната палата Цветан Цветков, съм убеден, че ще уцеля с голяма точност конкретни имена.

Банките са най-важната част от съвременното общество, защото там са парите. Парите, с които става всичко друго в една държава. Парите за образование. За медицина. За полиция. За политици.

В края на миналата седмица, полицаите в Асеновград, които са част от протестите на МВР в цялата страна, казаха следното на политиците ни – дайте по левче на глас от субсидиите си, които получавате и ще се оправят и МВР, и лекарите, и учителите. Аз казвам – дайте си целите субсидии, защото не ги заслужавате. Аз, като следовател, бих разследвал до дупка всяка една банка от одита на Сметната палата и бих изкарал с чия политическа протекция тези „институции” са минали под радара. А след това – за всекиго заслуженото. Ей това искам от МВР като институция – и ако всички служители на това ведомство по улицата мислят като мен, и 200 заплати да им дадат при пенсиониране. Въпросът е, че не вярвам като мен да мислят повечето протестиращи. Дори не знам колко мислят така и дали не са по-малко от пръстите на двете ръце. На едната ръка дори. Защото чувам единствено колко кредити имали към банките. А така ми се иска да видя поне една искра в полицейското множество по този въпрос. Тогава ще застана до тях на часа – нищо, че съм просто един журналист и според Киркегор съм по-долен и от проститутка, както каза г-жа Мусорлиева. Една от многото политически въртиопашки, допринесли изборите, които трябва да са фундаментът на обществото ни, да се превърнат във фарса, изразен с „Арена Армеец” в София. Същите тези политически въртиопашки весело повдигат опашка при всеки удобен случай, за да може големите батковци с големите пари и големите, авторитетни банки с големите реклами, да си въртят спокойно старата теорема - пари + влияние = ВЛАСТ! Много власт и много пари само за тях! А ние протестираме и се спасяваме поединично за сметка на останалите като нас, когато трябва да сме всички заедно, за да имаме всички по-добър живот!

След дъжд качулка - клоунадата МВР

Флашмобове, шествия, протести – при това без законно разрешение. Две години след като наистина имаше гражданско желание за тоталн...

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com