Българската медийна Динковщина

6553
Българската медийна Динковщина

Младеж е бил пребит след скандал в дискотека в Студентски град. На място се оказал и боксьорът ни Кубрат Пулев, който помогнал на момчето. Това се оказа водещата новина за най-гледаните ни телевизии тази сутрин (10 март).

Коментар на редактора

Клишето "Задкулисие" – когато всички си измиват ръцете

След като ДСБ и Гражданският им съвет нямат номинация за Комисията за защита на конкуренцията, наредих на парламентарната група на ГЕРБ...

Абсолютна Динковщина. Само така мога да коментирам поведението на големите телевизии. Защото с всички сили и под оправданието "потребителите се интересуват" те елементаризират нарочно и напълно умишлено случващото се около нас, като пропускат или закъсняват фатално с много важни новини за сметка на събития от типа "хляб и зрелище".

Пребили младеж в Студентски град. Да, това е новина, трагична и тъжна, но в никакъв случай не може да е новина, на която да се отдели над половин час телевизионно време. Това се равнява на цял роман. На всичкото отгоре не беше споменато и с една дума какво унижение – поредно, преживя водеща фигура от сегашното ни управление. Меглена Кунева беше разпъната на кръст от BBC, точно както Бойко Борисов на срещата с българи, живеещи в Лондон. Тя трябваше да се поти пред питащ журналист защо противоречието и липсата на принципи са основна черта на сегашното управление. И това е много по-важна новина и тема за цялото общество и живота му, отколкото личната драма на ограничен кръг хора!

"Бе, чуек" – така само преди ден провъзгласеният за нечуван герой "ловец на бежанци" Динко Вълев говореше със своите събеседници Нидал Алгафари и адвокат Николай Хаджигенов в студиото на bTV. Точно така обаче големите телевизии говорят с нас. И не е виновен с нищо Динко, че няма умственият капацитет да се справи. bTV има този капацитет, но вместо това се възползва, за да трупа рейтинг без дори по същество да влезе в темата. И примерът е прост – нарушение ли е според закона преминаването на границата ни от бежанци? Категорично не беше показано дали е или не е с конкретни примери – според този закон е така и така, което е същественото в темата. Точно това определя дали поведението на Динко е осъдително според закона или не. Никой обикновен потребител обаче не го разбра – защото не е лесно да се намери и в закона. И колкото и да има подигравки към Динко, факт е, че държавна граница не може да се минава просто ей така, независимо кой какво твърди, че е преживял, от кого е гонен или какво ще стане с живота му. Но след като никой не обяснява в най-големите и достъпни медии какво може и какво не, след като се гледа първо рейтингът т.е. парите, а не морално или не, законно или не, стигнахме до момента на „Бе, чуек”.

Чуеци, така не може да продължава. Ще го разберем по трудния начин!

Еврика - Кунева остави на друг да каже що е то почтеност!

Антикорупционното бюро, което отново тръгна да се ражда, за да пребори корупцията в България, само ще определи що е то почтеност &ndash...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com