Човешкият живот се оказа по-малко важен за ГЕРБ от печалбата

10405
Човешкият живот се оказа по-малко важен за ГЕРБ от печалбата
Снимка: БГНЕС

Вносът на боеприпаси в България остава. Това реши току що Народното събрание със законова поправка.

Коментар на редактора

Еврофондовете - много усвояваме, малко правим

Над пет пъти повече създадени нови работни места – такива, каквито не са съществували преди реализацията на нов проект и два пъти...

Законопроектът нямаше да мине, ако не бяха гласовете на ГЕРБ. Имаше две гласувания, в които въздържалите се бяха между 24 и 34 души! "За" вноса бяха 34 души, против - 35-31 (бел. ред. - диапазоните отчитат броя заради прегласуване).

Какво излиза - с този законопроект вносът на чужди боеприпаси за утилизация у нас си остава законна дейност. И това при купищата взривове и човешки жертви през последните две години! Дори вносител от ГЕРБ искаше текстът да се оттегли!

Всякакъв коментар в случая е излишен. Депутатът от ГЕРБ Валентин Радев защити текста, посочвайки, че в България имало и две фирми - "Експал" и "Дунарит", които не използвали за утилизация човешка намеса - ставало само с техника. Прекрасно - а кой гарантира, че някой масон като собственика на "Миджур" проф. Валери Митков няма да утилизира с хора за по 300-400 лева заплата на месец на човек? Законът не го забранява, защото дори в точката за утилизация няма изрично уточнение това да става само със специализирана техника. Значи ще може с чук да си се блъска по противопехотни мини - както досега.

Оправданията са излишни. Ясно е едно - ГЕРБ пак потвърди, че не се различава от всички гнусни политически партии, които видя българският Преход.

Борците за родината не умират, тя ще остане единна

"Sehitler olmez, vatan bolunmez". Това скандираха турски фенове по време на минутата мълчание на футболния мач между Турция и Гърция сп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com