И троловете не скриха Лондонската Голгота на Борисов

17352
И троловете не скриха Лондонската Голгота на Борисов
Снимка: БГНЕС

Куп въпроси на живеещи за постоянно или не във Великобритания заляха премиера Бойко Борисов по време на визитата му в Лондон. Там той се срещна с българската общност на Острова.

Коментар на редактора

Стабилната дебилност

Явно има грешка в превода. Сигурно говорим твърде сложно. Обясняваме много. И не се разбираме. Няма начин да е друго, за да се радва бъ...

Срещата беше проведена потресаващо и беше крайно ясно доказателство до какво води липсата на образование и мозък. Достатъчно е да се чуе как бяха задавани въпросите - с полуработещ микрофон, за авторитетен модератор и ред да не говорим. Логично се получи една хубава какафония, като връх на срама беше зададен въпрос за "Южен поток" от листче на жена с очевиден маниер на жител на "Столипиново" и "Филиповци" и с "крайно неясна дикция". Казано с една дума - трол, видеото е достатъчно показателно в първите десетина минутки.

И все пак от тази какафония произлязоха един-два страхотни въпроса. Черешката на тортата беше дали Борисов е имал време да прочете статията на Spiegel за Делян Пеевски (бел. ред. - 44 минута от долното видео). Когато четете неговите медии, потребявате неговите бизнеси - ваши общи или как да ги нарека, на всички, виждате ли се в огледалото (бел. ред. - Spiegel означава огледало), когато погледнете Пеевски, гласеше въпросът към лидера на ГЕРБ. Категорично не е вярно, отвърна Борисов и даде конкретен пример - борбата с контрабандата вкарала над 1 млрд. лева повече в бюджета, а инвеститорите "са много повече". Изводът остана само един - Пеевски ще го преборим с "инвеститори". Нормално е - след като имаш един "Опел" в данъчната декларация, да си купуваш каквото ти душа иска.

Друг крайно неудобен въпрос за Борисов беше кога ще настигнем румънците в правосъдието? И веднага лъсна фалшивата фасада на премиера - усвояваме повече от еврофондовете. А КОЙ усвоява, Борисов не посмя да каже.

Премиерът ни беше притиснат в ъгъла и от въпроса за бъдещето на българите и правата им като живеещи във Великобритания след евентуално бъдещо излизане на страната от ЕС. Не е ясно още какво ще се договори между Лондон и Брюксел, отговори вместо Борисов външният министър Даниел Митов. И не беше изяснено дали Борисов е говорил с Дейвид Камерън по време на визитата му в България по въпроса за статута на българите във Великобритания. Наложи се посланикът ни във Великобритания Константин Димитров да изясни, че ако бъде открита линия на дискриминация по законодателството за бъдещия референдум на Острова за еврочленството на Великобритания, ще има моментална реакция пред Европейската комисия.

Паси, паси, народе поробени

Бях поканена в сутрешния блок на bTV да говоря за агресията в училище и политиките на МОН за превенция. В студиото темата беше подменен...

Такива срещи определено са полезни - за да могат да излязат от своята "Приказка за стълбата" тези, които си мислят, че вечно ще са на върха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com