Клишето "Задкулисие" – когато всички си измиват ръцете

3669
Клишето "Задкулисие" – когато всички си измиват ръцете
Снимка: БГНЕС

След като ДСБ и Гражданският им съвет нямат номинация за Комисията за защита на конкуренцията, наредих на парламентарната група на ГЕРБ да намери начин и ние да не участваме в избора. Тези думи произнесе вчера (7 март) премиерът Бойко Борисов, защото Радан Кънев и ДСБ нямат кандидат за КЗК и щели да гледат как да развият анти-ГЕРБ кампания. Пред Actualno.com бившият председател на СДС Мартин Димитров пък каза, че няма кандидатура, защото една птичка пролет не прави.

Коментар на редактора

Еврика - Кунева остави на друг да каже що е то почтеност!

Антикорупционното бюро, което отново тръгна да се ражда, за да пребори корупцията в България, само ще определи що е то почтеност &ndash...

Ето така се прави задкулисие. Прави се, когато се бяга публично от отговорност. Ние нямаме кандидатура, защото няма смисъл. Ние пък няма да участваме, защото вие нямате кандидатура и само искате да ни плюете. Хвърчат си обвинения, а през това време "точните кандидатури" са вече в списъка и ха да видим дали няма да бъдат избрани? Говоря за тези на Георги Първанов – стар партиен кадър, както би казал Волен Сидеров, с когото обществото отдавна е свикнало и не му се впечатлява както на Делян Пеевски. Това обаче не значи, че Първанов не действа и в сянка. Така де, трябва да има за всеки от баницата, иначе няма да сме стабилни.

Защо КЗК е толкова важна? Ами защото пред тази комисия се обжалват обществените поръчки. Тя, като независим орган, би трябвало на база доказателства и факти да казва дали някоя поръчка е направена по правилата или не. КЗК, а не събирателният образ Бойко Борисов, трябва да казва. Да, но след скандала с евентуалния картел за горивата, дали пък няма да има пак "аху-иху, после тихо?". Защото, ако сте забравили, КЗК завърши секторния си анализ при на практика изтекъл мандат на сегашния ѝ състав. Бившите ѝ членове никой няма да ги търси за този анализ, а и той не е присъда, ами само основа за разследване. Следващият състав обаче трябва да е по-послушен – да не вземе случайно някой анализ да бъде взет насериозно от съда и някой, който не трябва, да получи присъда – дори минимална.

Утре, 9 март, предстои изслушването на кандидате за КЗК. И усещането, че ще има нов скандал се засилва. А най-лошото е, че каквото „трябва” да стане, ще си стане. Ще се поплюем, ще се възмутим и ще потеглим към следващото „приключение”. До следващия път, в който се сетим защо бензинът ни е толкова скъп!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com