Кунева наистина би се съгласила и за Главен мюфтия

9870
Кунева наистина би се съгласила и за Главен мюфтия
Снимка: БГНЕС

Самият факт, че Меглена Кунева прие да бъде кандидат за министър на образованието, говори много. Нищо ново, разбира се, но много.

Ако има една водеща сила в Реформаторския блок, която се откроява най-отчетливо в неистовото си желание да бъде във властта, то това е ДБГ.

Кунева, заедно с подопечния й Лукарски, е основният виновник коалицията ГЕРБ - РБ да се случи. Който помни, знае, че преговорите бяха много дълги и тежки и съпътствани с огромни компромиси. Компромиси, които не всички в РБ бяха съгласни да направят. Така на няколко пъти Радан Кънев беше на косъм да провали преговорния процес. Всичко обаче се размина заради неистовото настояване на Кунева правителството да се случи.

Румен Петков: Кунева е палиативно решение

Не е това начина да се лансира и защити една кандидатура на министър. Необходим е ефективен политически диалог.  Не е нормално пар...

Всичко след това само затвърждаваше убеждението, че Кунева би направила много, за да е във властта.

Когато Христо Иванов си подаде оставката и Радан Кънев напусна управляващото мнозинство, имаше период от няколко дни, в който не беше ясно каква ще е общата позиция на Блока и всички чакахме в напрегнато очакване. И именно имайки предвид вродения порив за власт у Кунева, цялата журналистическа общност изпадна в абсолютен шок от разпространеното от ДБГ съобщение, че те също снемат доверието си от правителството и напускат всички заемани постове. Ступорът обаче трая не повече от 20 минути, когато от пресцентъра на Кунева пуснаха съобщение, че просто са били хакнати и нищо не напускат. И всичко пак си дойде на мястото.

Кунева за министър на образованието е просто последната капка. За всички е ясно, че тя има експертиза да бъде просветен министър толкова, колкото има и леля Гинка, съседката от 5-ия етаж - просто защото някога е била ученичка.

Не че неадекватните по своя професионален опит министри са някаква новост. Всички помним Мариана Георгиева, факир по синтаксис, която беше спортен министър в кабинета "Орешарски". Кунева обаче отива доста по-далеч. Тя демонстрира абсолютно равнодушие къде ще бъде поставена. Стига да бъде поставена някъде.

В този ред на мисли, нищо чудно наистина да се съгласи и за Главен мюфтия. Освен това обаче, предлагаме Кунева и за още няколко ръководни длъжности, за които тя безспорно има експертиза и които вероятно също би приела:

Опозицията в РБ поиска кандидатурата на Кунева да не бъде гласувана сега

Денят в парламента почна изненадващо. Депутатът от Реформаторския блок о.з. ген. Атанас Атанасов предложи гласуването за избор на Мегле...

- шеф на Държавния сатиричен театър

- шеф на "Пирогов"

- шеф на Федерацията по бойно самбо

- шеф на Асоциацията на автомобилистите

- шеф на Съюза на производителите на рапица

Подкрепата за Кунева е малка, Валери Симеонов заговори за Божидар Димитров

Вицепремиерът Меглена Кунева може и да не бъде избрана за министър на образованието, ако всички депутати са днес (3 февруари) в пленарн...

- следващ български представител на "Евровизия"

- капитан на националния отбор по Counter Strike

Примерно.

В страната на неограничените възможности, Кунева е политикът с неограничени възможности - може да отговаря едновременно и за европейската политика, и за борбата с колорадския бръмбар. Блазе ни с такива всестранно развити политици.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com