Левски е изборът на светлината

4163
Левски е изборът на светлината

Много тъмна дата е 18 февруари. Тя винаги хваща за гърлото, защото напомня как губим Левски - най-доброто, на което сме способни, как не успяваме да опазим завета му да има гроб, как се проваляме в това да сме достойни негови наследници.

В живота винаги е така - имаш избор дали да фокусираш съзнанието си върху тъжното, лошото, недостойното или да отвориш сърцето си за светлината и доброто, които могат да те направят по-мъдър, по-чист и по-смел.

Излагат църковните одежди на Васил Левски в столичния старинен храм "Св. София"

Богослужебните одежди с които е служил (вероятно и ръкоположен) йеродякон Игнатий - Васил Левски ще бъдат изложени в столичния старинен...

Затова нека изберем Левски да освети пътя ни. Дългът ни като народ към него никога няма да бъде изплатен, но Дякона е прекалено велик, за да го очаква от нас - слабите и несъвършените. Можем единствено да се поклоним пред чистотата, себеотрицанието и мъдростта на всичко най-хубаво, което носи българският дух и което съдбата можа да въплъти в един-единствен човек. България няма по-свято нещо от Левски. Той избра нас да бъдем неговия народ и неговата родина. Защото България го заслужава. Много често не изглежда така, много често допускаме грешки, които ни правят недостойни. Много често рушим това, което Левски изгради с цената на всичко, което имаше. И въпреки това, ако днес сведете глава пред Апостола, а утре продължите живота си така, както го разбирате - честно, почтено, смело, обичайки себе си, близките си и България, значи Левски е жив. В нас. Винаги.

Поклон, Дяконе!

Автор: Десислава Любомирова

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com