Местан да каже право куме в очи и да хваща пътя

6527
Местан да каже право куме в очи и да хваща пътя
Снимка: БГНЕС

Три години бях в ДПС на полето на политическите идеи, със структурата на партията не се занимавах – от самото начало знаех, че няма да ми позволят. Не всеки богат човек е олигарх, но олигарсите се създават с властови протекции. Всички премиери на България, включително Бойко Борисов, трябва да влязат в разговора за олигарсите и да ги назоват по име, защото олигарсите не могат да съществуват без министър-председателя. Това каза бившият лидер на ДПС Лютви Местан.

Коментар на редактора

Най-малко важно е, че Борисов е страхлив по отношение на Бокова

Некомпетентен и страхлив – такова определение даде за премиера Бойко Борисов бившият ни външен министър Соломон Паси, който отдав...

Местан изгоря много лошо. И когато изгоря, се сети за идеи и морал. Но дори сега, след като беше препържен в политическия тиган на олигархичния котлон, той продължава да говори витиевато, без имена – единствено в макрорамка.

Няма как, г-н Зидаров, да сте строителят на новата България. Просто е – сетихте сте да говорите сега за олигарсите и инструментите им. А това показва неискреност. Много е лесно да си смел, когато си загубил всичко. Много е лесно да си витиеват, когато не искаш да кажеш нещо. Витиеватостта е маската на политиката – с нея умело можеш да променяш ъглите и в подходящ момент да кажеш: „Ето, преди едиколко си време аз какво ви казах?”

Местан е важен само и единствено от гледна точка на тънкото познание за всички гнусни далавери, които ченгеджийският кръг в България е въртял и върти. В този кюп влизат всички управляващи – сегашни и бивши. Ако проговори конкретно, с имена и примери, поне може да получи прошка – друго няма какво да очаква. А след като не говори, можем да си помислим само едно – той е искал да влезе в някоя от „забранените” по негови думи структури и затова му отрязаха квитанциите, а сега продължава да търси начин как „да не живее повече на квартира”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com