Не убивайте жената, просто защото вече не е ваша

11404
Не убивайте жената, просто защото вече не е ваша
Снимка: БГНЕС

Вчера в столицата стана брутално убийство. Мъж уби приятелката си и нейната дъщеря, която вероятно е станала свидетел на убийството на майка си и затова е платила с живота си. В съседната стая е била другата дъщеря на убитата – 12-годишно момиче. То оцелява физически, психически - времето ще покаже. Мъжът оставил бележка, в която твърди, че приятелката му и голямата ѝ дъщеря са били с леко поведение. Обажда се в полицията и малко след това се самоубива.

Коментар на редактора

Малката дъщеря на убитата в кв. Надежда е била в съседната стая

Под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) започна разследване за убийството на 45-годишна жена и на нейната 20–годи...

Преди месец подобна трагедия се случи в Пловдив, когато мъж застреля майката на детето си, дъщеря си и себе си. Година по-рано имаше аналогичен случай, отново в същия град.

Няколко мъже изведнъж решават: "Живот без мен няма да имате. И мен няма да ме има, но и вас няма да ви има."

Почти толкова покъртителни, колкото самата трагедия, ми се сториха думите на майката на убиеца от Пловдив, че той вероятно я е заварил с някого и затова се е случила трагедията. Сякаш евентуалния факт, че жената е изневерила дава право на съпруга ѝ да ѝ отнеме живота. И става ясно, че щом може да си позволиш подобно изказване, вероятно си допринесла за онази част от възпитанието на сина си, за да приеме, че жена му е негова собственост и няма право на друго освен него.

Не е тайна, че въпреки европейския ни вид една част от мъжете тук напълно резонно влизат в графата „тъмен балкански субект“. И не е въпрос на социален статус – между тях има и доста високообразовани индивиди. Чувството за собственост към жената ясно говори за нейната ценност в техните очи. Логиката е елементарна, когато е с мен не е, но ако е с някой друг е ку*ва. И нямат нищо против да е по-ку*ва стига да е само с тях.

Ревност е причината за двойното убийство в "Надежда"

Мотивът за двойното убийство в столичния квартал "Надежда" най-вероятно е болезнена ревност. Тази нощ 53-годишният Красимир П. отне жив...

Но животът се променя, живеем в XXI век, където свобода има повече от всякога и всеки има право да поеме в друга посока в живота си. Какво навремето неговата майка се е опълчила на родители си, например, или се е разделила с някой друг, за да стане ку*ва за онези, които е отхвърлила, жена на баща му и негова майка.

И така зависи от гледната точка. И е много важно да не се фокусираме само върху нашата гледна точка. Също така да се проумее, че жената не е ничия собственост и изобщо не е длъжна да бъде вярна на никой друг освен на себе си и на децата си. Всичко останало идва и си отива.

Затова, ако може да престанете да убивате жените, защото са ку*ви, понеже вие сте се появили на тоя свят точно поради същите природни качества на майка ви от гледната точка на онзи или онези, които тя е пренебрегнала заради баща ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com