Отровата на крайния политически популизъм

6637
Отровата на крайния политически популизъм
Снимка: БГНЕС

Това ще продължи да се случва, ако тази човешка вълна от брадати майки с деца да нахлува в Европа. Така зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки коментира темата за вълната от насилие срещу жени в новогодишната вечер в Кьолн.

Коментар на редактора

Беличък код - лична отговорност

Стандартите изискват при обилен снеговалеж да затворим пътищата, да изчистим и тогава да пуснем трафика. До два часа след приключване н...

Особено силно мразя популизма, особено когато се изсипва на талази от хора, избрани да търсят решения, така че да не страдат едни за сметка на други. Точно това направи тази сутрин Джамбазки.

Когато има престъпление, каквото в случая в Кьолн, на първо място трябва да се изясни какво е станало и кой е виновен. Точно затова съществуват полиция, прокуратура и съд. И говорим за Германия, не за България – има ли някой от редовните експерти по всичкология, който ще каже, че германската правосъдна система не си върши работата?

Изключително смело Джамбазки намери бързо виновниците. След като до вчера не беше и разбрал за случая – 1 000 000 процента, днес сутринта всичко знаеше – кой кого най-вече. Само не разбрах лично аз как 1000 души "спонтанно" се събират да правят мизерии – може би зам.-председателят на ВМРО ще ни обясни, ползвайки натрупания опит от общуването си с Николай Бареков, с когото така събираха "спонтанно" по села и паланки многохилядни тълпи и влязоха в парламента после? Опс, при Цензурата се оказа, че подкрепа в "многохиляди" имало, но в други знаци – финикийски.

Отделно как успя г-н Джамбазки да обедини бой с ножове между чужденци на "Лъвов мост" със случая в Кьолн? Нерде Ямбол, нерде Стамбул. Идеята му може да е само една – политически дивидент. Защото светът е такъв, че престъпления постоянно се случват. Няма да мине много и ще стане някое такова, с "етнически цвят" и тогава той ще може да излезе и да заяви: "Казах ли ви!". И по принцип нежелаещите много-много да мислят ще се сетят как да, Джамбазки някога говори там нещо, значи вярно е казал. А после – идват избори. И след тях вече – ау, що така стана?!

Мрънкачи, като е зима, вали сняг и духа вятър

Зимата пак ни изненада. Това беше основният лайтмотив след вчерашното голямо прибиране към София. Коментар на редактора Някои ги изне...

Както с всичко друго, с бежанците и имигрантите трябва да се прояви разум. Тези, които бягат от война, да им се помогне. На тези, които не искат да се съобразяват с реда и обичаите на страната, показала гостоприемство, да им се покаже пътя. Но не и да се генерализира - защото всичко е лично! Всеки случай е индивидуален, със своите особености. Все едно аз сега да кажа, че всички политици са крадци и мошеници - и г-н Джамбазки е политик, дали ще се съгласи, че е крадец и мошеник?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com