Питанка за образованието - за един приятел

14795
Питанка за образованието - за един приятел
Снимка: БГНЕС

В петък, 27 ноември, избухна скандал заради готвеното пенсиониране по възраст на директора на 73 СОУ "Владислав Граматик" Стела Запрянова. В сутрешния блок на bTV отношение взе заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева. По този повод предлагаме коментар за "картинката училище" в основното и средното ни образование на учителя по литература Станимира Манолова. Изрично правим уточнението, че Лицеят за изучаване на италиански език и култура е под шапката на Министерството на културата и че там директор е Величка Велянова - временно изпълняващ длъжността директор от 1987 година насам.

Коментар

Ми и аз не искам (,) Бате Бойко

Моля Ви се, не искам! Не искам повече да видя никой! Не искам! Просто и на Христо Иванов му кажете, не искам, не желая, на тема съдебна...

Г- жо зам.-министър, не че съм против пенсионирането на директорите на училища, защото всяко хубаво нещо все пак някога има край, но в прословутия Италиански лицей, където, както се говори, в частната му детска градина се влиза срещу минимум 5000 кинта дарение, където всеки мангизлия може да си вкара детето в който клас пожелае без конкурс, като например Брендо срещу едно „Пежо“, където приемът в първи и седми клас е само проформа за балъците, а децата на "видни" българи се приемат също срещу дарения и без класиране, където са изкласили или изкласяват децата на Ахмед Доган, Иван Костов, Георги Първанов, Цветан Цветанов, Соломон Паси, Румен Петков, Ивайло Калфин, Методи Андреев, Хампарцумян, Христо Сираков, Тодор Славков, Крум Савов, Наталия Симеонова, Мариана Векилска и които още се сетите политици, банкери, управленци, хора от бизнеса и шоу средите, където има такива изумителни условия за учене и творчески занимания, каквито в никое друго училище в България няма, където 25 автобуса разкарват всеки ден децата на "елита" до всяка точка на София, където в двора има параклис, макар образованието в България да е светско и по тая логика би трябвало да има и джамия, и синагога, и където има една директорка, великата Величка Велянова, със служебна кола и личен шофьор, със стая за отдих до директорския кабинет и т.н. битовизми, и за която директорка няма да се намери толкова голям затвор, където да излежи финансовите си престъпления, вършени от 1987 година, когато е назначена за временно изпълняващ длъжността директор и за която длъжност никога в последвалите 28 години не е обявяван конкурс, за да може да прибира пари от държавата, от Министерството на културата, от Посолството на Италия и от видните родители, чиито пари могат да направят една планина таман като Витоша...та тая директорка, в момента на патриаршеската възраст 73 години, имате ли намерение да я пенсионирате и нея сега, г-жо зам.- министър? За един приятел питам.

* Actualno.com отправя принципния въпрос към културното министерство - може да отговори който иска зам.-министър, може да го стори и министър Вежди Рашидов.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com