След дъжд качулка - клоунадата МВР

14606
След дъжд качулка - клоунадата МВР
Снимка: БГНЕС

Флашмобове, шествия, протести – при това без законно разрешение. Две години след като наистина имаше гражданско желание за тотална промяна, нашата полиция не ще да ни пази, а се сети да си иска парите за труда и хвана „гражданската вълна”. С протести, даже на „Орлов мост”.

Коментар на редактора

Калфин: Чиновниците в МВР трябва да са равни на другите чиновници

Приехме промени във възрастта за пенсиониране в системата на МВР, не за плащането. Това стана след диалог от няколко месеца и мисля, че...

Късно е, либе, за китка песен. И заплахите какво щяло да бъде без полиция, които чух от един от господата от безбройните полицейски синдикати, въобще не ме впечатляват. Какво като няма да има полиция – като има, какво стана? Имаме ли за премиер човек с минало в силовите групировки а.к.а. мутра? Имаме. Имаме ли срината четвъртата най-голяма банка в България? Имаме. Мрат ли като мухи всеки ден хора по пътищата? Мрат. Имаме ли политици в затвора? Нямаме. Е тогава за какво ни е МВР – все ще се намери кой друг да пише статистиките. И съд не ни трябва, в този ред на мисли.

Какво също готви държавата за „силоваците” – вместо да има 20 заплати за обезщетение при пенсиониране, ще се дават 10. Освен това няма да има бонуси за прослужен стаж. Това беше казано, а къде е написано, трудно се намира - все пак сума държавни сайтове ги хакват в последните дни.

Тайна ли е за някого, че в МВР е пълно с тюфлеци, които не стават за нищо, освен да се подпират – на масата, на палката, където дойде? Заслужават ли те 20 заплати? И две не заслужават. Затова и трябва да се направи ясно разграничение кой е на улицата и си рискува дори живота с професията си и кой пази тоалетната в РПУ-то чистa. Вторият не заслужава бонуси и стаж, съжалявам. Не и от парите, които плащаме като данъкоплатци. Ако иска да се развива и да допринася повече – добре дошъл, да действа. Не чух обаче всичките излезли сега по улиците в много градове да мислят така. Напротив – по времето на Орешарски те отвориха широко обятия, защото онова престъпно правителство им вдигна паричките, за да го пазят. Да се сетят господата и госпожите, които го пазеха и пречеха преди две години гражданите да направят това, което трябваше – ако са забравили, ЕТО ТУК! Не случайно такива като Данчо Ментата бодричко подкрепят ли подкрепят МВР. Защото там кадърните и добри хора са по-малко, отколкото на всички ни се иска. Лесно ще ги познаем - тези, които първи напускат сега и не се връщат после. Другите ще останат - няма къде да идат, защото не стават за нищо.

От цялата работа има само един полъх надежда – полицаите се заканиха да арестуват Горанов. Ха дано им дойде акъл да арестуват всички с определение „политик”. Ама надали. Защото не ги виждаме да блокират домовете на отговорните за тази ситуация, не на министрите просто - ако МВР не им знае адресите, КОЙ да ги знае?

Ненчев свиква извънреден Съвет по отбрана

Министърът на отбраната Николай Ненчев свиква извънреден Съвет по отбрана във връзка със заложените в проектобюджета за 2016 г. промени...

Иначе данданията отклони общественото внимание от нещо далеч по-скандално. Сметната палата в прав текст каза, че три години – от 1 януари, 2012-та година, до 31 декември, 2014-та година, на две банки в България хич и не са им проверявани отчетите – по системата за автоматизирани проверки. На четири не им е правена пълна инспекция през същите тези три години, а в две последователни години – на девет. Извършвани са само тематични или специализирани проверки в шест от тези банки. Не трябва ли и МВР да ги гледа тези работи? Нали полицията уж внимава да няма възможност за престъпление – превенция му се казва. Липсата на превенция заслужава протести. По темата такива обаче от страна на МВР никога няма да видим.

И за финал - ръководството на СДВР позволи ли на служителите си да излязат на протест в София? Полицаите нямат ли задължение да съблюдават обществения ред и съответно да не могат ей така да хукват на протест? Защо тогава лекарите не хукнаха да блокират, като ги биеха по циганските махали? Полицаите не са специални в едно основно нещо - те са граждани на тази държава и е редно да го схванат. Иначе ще има да реват, както сега. И нека напускат - да видим колко от тях ще идат на друго място с 20 или дори с 10 заплати накуп.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com