Техническите грешки за КТБ - практическите глупости, които още търпим

7606
Техническите грешки за КТБ - практическите глупости, които още търпим

"Технически грешки". Това беше обяснението относно разминаването в данните от двата поредни списъка, които синдиците на КТБ извадиха през тази седмица (08.02 - 14.02.2016).

Коментар на редактора

Референдумът на Слави е необходима утопия

Кой е тоя, който ще си позволи да застане на мястото на Бог, и да каже вие не съществувате? С тази реплика шоуменът Слави Трифонов внес...

Определено имам все по-големи затруднения относно това какви епитети да използвам относно ситуацията така, че да спазвам някакво приличие.

Абсурдно е по толкова важна тема - грабеж за милиарди, да пускаш официална информация и да коригираш след това заради "техническа грешка". Моливите ли им се счупиха на синдиците, "Правец 16" ли ползват, та говорим за "техническа грешка"? Не е техническа грешка, ами лъжа безподобна. Защото тези милиарди ги платихме всички ние, от джоба си. Всеки гарантиран влог в КТБ т.е. до 100 000 евро беше възстановен с пари, които идват от джобовете ни - търговските банки и Фондът за гарантиране на влоговете просто са касичките, в които слагаме тези пари.

Когато излязоха новите списъци, почнах да мисля какво трябва да последва от страна на прокуратурата и НАП - да се сверяват влогове с декларации, да се проверяват компании с невърнати кредити и/или кредити с твърде ниска обезпеченост, взети от КТБ, да се види КОЙ е управлявал тези компании, КОЙ е печелил от тях, дори косвено. Нищо от това няма да се случи. Защото грешките със списъците не са случайни.

На 24 юни миналата година лидерът на ДСБ Радан Кънев каза, че 23-ма т.е. броят на депутатите на Реформаторите променят Конституция само с картечница. С такива "технически грешки" времето на картечницата неумолимо приближава.

Местан да каже право куме в очи и да хваща пътя

Три години бях в ДПС на полето на политическите идеи, със структурата на партията не се занимавах – от самото начало знаех, че ня...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com